JON EWOS BØKER

Hårete beist

Om Jon Ewos Marg & bein-bøker:

HÅRETE BEIST

Ronny og Glenn er på vei til SommerCamp. Den er lagt til ei isolert øy langt uti fjorden. Den ene av lærerne er ekspert på edderkopper og har med seg noen av verdens giftigste, åttebeinte monstre som han vil vise dem. Dessverre knuser glasskassene edderkoppene ble fraktet i. Dermed er en gjeng 12-åringer og noen voksne strandet på ei øy sammen med noen dødelige, hårete beist…

DØDENS GLASSØYE

Da Ann og Jonah går inn i huset til den avdøde naboen, finner de et skjult rom. De skriver navnene sine inn i ei bok de finner, og stjeler et par glassøyne. Det viser seg at glassøyene kan brukes til å se når folk skal dø, og navnene i boka er kun på døde mennesker.

MANNEN FRA GRAVEN

Sommerferien har nettopp startet, og tvillingene Caroline og Peter har besøk av Jacob og Julia. De har fått høre at det bor en mystisk hjort i skogen som heter Rimhorn, og de bestemmer seg for å jakte på denne. Det skal vise seg at dette blir skumlere enn de kunne forestille seg.

STRAFFEKOLONIEN

På Brutal-TV går realityserien Straffekolonien, der seks innesperrede ungdommer kjemper om en pengepremie. Men da alt går galt, og ingen griper inn, er det livet ungdommene må kjempe for.

DØDENS ANSIKT

Dette er en frittstående fortsettelse av «Straffekolonien»: Det viser seg at nå begynner den virkelige kampen for å overleve. Og at en av de seks ungdommene har en plan om å utrydde de andre. De må kjempe for livet, og mot hverandre.

ORMEHEIA

Mayas kjæreste Aron er den kuleste og peneste gutten i klassen. Men også den mest mystiske. Hvor mystisk skjønner Maya først når han ikke dukker opp på skolen. Plutselig er det ingen som kan minnes ham, bortsett fra Maya. Heller ikke læreren har hørt om noen Aron. Maya drar dit hvor hun så Aron sist – den farlige Ormeheia. Hun finner Aron. Og noe som kanskje betyr slutten på det livet hun kjenner. Og begynnelsen på noe helt annet.

VOKTEREN

En gjeng ungdommer driver og oppsøker steder og tar med seg ”suvenirer” – trofeer – som gir dem status. Dette er også opptaksprøve for potensielt nye medlemmer. De sniker seg ut om natten til et nedlagt industriområde. Her skal opptaksprøven holdes, men det vennegjengen ikke vet, er at det er en som passer på dette stedet. En som går over lik.

DEMONENE

Tvillingene Patrik og Natalia har en mystisk tante som bor hos dem i perioder. Akkurat hvor mystisk hun er, skjønner de ikke før de i tar seg inn på rommet hennes og finner en åpning ned til en underjordisk verden. En verden styrt av demonkongen Ratsy.

KORTE GRØSS 1

Boka består av sju grøssernoveller. Jon Ewo har skrevet to: «Hoder» og «Lekeplassen».

korte grøss 2KORTE GRØSS 2

Boka består av sju grøssernoveller. Jon Ewo har skrevet: «Premiesjanse!» og «Dauinger».

KORTE RØSS 3

Boka består av 11 grøssernoveller. Jon Ewo har skrevet tre noveller: «Byens beste pølser», «FRossen» og «Røyk og skygger».

Jon Ewo er også forfatteren til bøkene om Otto Monster, Guggen og en lang rekke prisbelønte ungdomsbøker. Les mer om Jon Ewo på hans hjemmeside.

Du kan lese utdrag fra Marg & bein-bøkene hans HER.

Bøker kan kjøpes HER.

45 kommentar til “JON EWOS BØKER”

 1. marg&bein lover Says:

  Hei! Har akuratt lest ut ormeheia og demonene kjempe bra!
  egentlig ikke så skumle men greit nok..

 2. mathis august Says:

  Dødens glassøye er skikkelig bra den er ganske creepy

 3. mathis august Says:

  Håper du kan fortsette og skrive marg og bein bøker i all evighet

 4. Sanne og Majken Says:

  Du skriver utrolig bra!
  Vi fikk begge gåsehud når vi leste slutten på Vokteren!

 5. jeg synes at dødens glassøye nok kunne vært litt mer spennende. straffekolonien var litt vankslig å forstå. men vokteren var helt utrolig bra. håpr du skriver flere sånne.

 6. Jeg elsker Vokteren! Det er den beste av de alle bøkene i serien. Hadde foredrag om den boka på skolen og mange ville lese den! Du kan skrive!!

 7. Ola Erling Says:

  jeg skjønte heller ikke så mye av straffekolonien.

 8. Du er god!!
  For noen uker siden leste jeg ut ~dødens glassøye~
  Den var god!!! Du er god!!!
  Nå har jeg lest alle! Absolutt alle marg&bein bøkene!

 9. Hei alle dere som har skrevet om bøkene mine. Takk for mange tips, råd og kommentarer. Skjønner at Vokteren og Dødens Glassøyne har slått godt an. Det er fint å høre. Skal se om jeg ikke kan få til noe skikkelig creepy for neste bok. Den skal nok handle om edderkopper, tror jeg….

 10. mathis august utgård Says:

  skikkelig tøft edderkopper er det som jeg er mest redd for av spøkelser mordere og allt

 11. O,O
  Edderkopper D:
  hjelp….!

 12. Hehehehe, jeg elsker å skremme folk med digre, hårete, giftige, åttebeinte, krypende, snikende….beist!

 13. Tror jeg gåsehud bare av de adjektivene du skrev 😮

 14. Hei Sanne. Takk skal du ha. Det var scener i den boka som jeg virkelig så for meg som en film – nesten litt levende. Kanskje derfor det ble skikkelig creepy.

 15. marg og bein fan-mathis. Says:

  hvilken bok brukte du mest tid på å skrive og mest arbeid i?

 16. Bjørnar Says:

  hei Jon jeg liker bøkene dine veldig godt! Kan du lage en oppfølger til demonene? Den boka var døds kul! Bokstavlig talt.

 17. Hei Bjørnar. Takk for kommentar! Tror ikke det blir flere demoner. Nå er det en bok om edderkopper som kommer til høsten. «Hårete beist» heter den og handler om en haug som er på sommerleir på ei øy. Problemet er bare at på den øya befinner noen av verdens giftigste edderkopper seg også…

 18. Hei! Eg elsker alle dine bøker! Min favoritt er vokteren den er døds bra! PS:MB er mitt idol!

 19. Hei David. Takk skal du ha. Vokteren er også en av mine egne favoritter. Fint at andre digger den også. Nattsvart hilsen fra Jon Ewo

 20. Håvard sjursen Says:

  Hei, elsker bøkene dine. Det er jo forskjellige farger på bokstavene der det står marg & bein på boken. Har de fargene noe å si for innholdet i boken??????

 21. Hehehehe, det går mange sånne historier rundt blant fansen om at fargen på bokstavene sier noe om hvor skumle bøkene er. Men det stemmer altså ikke. De fargene er valgt av han som lager omslaget.

 22. berit elise Says:

  kunne jeg få vite adressen din?

 23. Hei Berit. Beklager, men den gir jeg ikke fra meg. Videre grøssende jul! Jon Ewo

 24. Hei Jeg og Bert elise skriver fakta om deg Ingunn og Arne på powerpoint vi elsker og lese bøkene dine og vi fikk møte Ingunn og Arne på skummle stemmer vi ønska du var der så vi kunne fått din autgraf også.Vist du ville kunne du sakt litt om deg så vi kunne skreve det opp før vi må avslutte.Mvh Vanessa

 25. Hei Vanessa. Dette kommer kanskje for seint på dagen til at dere har nytte av det. Men det står masse om meg på hjemmesidene mine:
  http://jonewo.net
  Lykke til!
  Jon Ewo

 26. Nei da vi må bli ferdig i dag og tall for du svarte 🙂

 27. Hei, selvom jeg synes noen av bøkene dine kan være litt vanskelige å forstå iblant liker jeg de godt! liker spessielt hvordan du bruker adjektiver og skildringer for å få bøkene til å bli spennende, veldig bra! Jeg synes personlig «Vokteren» er best og håper derfor du kunne prøvd noe lignende i fremtiden 😀

  Grøssende hilser fra Fredrik

 28. Hei Fredrik. Takk for forslaget. Skal merke meg det. Grøssende hilsen fra Jon Ewo!

 29. Bjørnar Says:

  hei igjen Jon. jeg har lest ut Hårete Beist nå… vel egentlig for lenge siden, jeg glemte å svare. men uansett . Hårete beist er en bok jeg liker godt og anbefaler sterkt at andre lesere. Håper d kommer flere bøker snart!

 30. Jon Ewo Says:

  Hei Bjørnar. takk skal du ha for hyggelig kommentar! Jeg kan røpe at jeg har begynt å jobbe med en ny bok, men den kommer ikke før neste år. Så det er litt tid å vente – men da blir det en bok om zombier! Hilsen Jon Ewo

 31. Bjørnar Says:

  Kult! med zombier å gitt! den skal jeg kjøpe! nå har jeg vertfall noe å glede meg til!

 32. Bjørnar Says:

  død snø marg å bein versjon?…

 33. Bjørnar: Nei, har i grunnen ikke tenkt på Rød snø nå som jeg skriver den. Rød snø er forresten en veldig kul film!

 34. Wikmark Says:

  har du tenkt på å lage en bok om slender man

 35. Hei Wikmark. Nei, slender man er det litt vanskelig å skrive bok om. Grunnen til det er at det er amerikansk forfatter som har «funnet opp» skikkelsen slender man. Og det er han som kan bestemme om noen andre kan skrive om ham. Så hvis jeg skulle ha gjort det måtte jeg i så fall ha betalt ham penger for å få lov. Og det har jeg jo ikke lyst til.

 36. jon ewo lag en skrek slagen bok

 37. kan du lage en opp følger av vokteren

 38. Sander: Joda, det kunne jo vært moro å gjøre. Men da må det nok nye hovedpersoner til. Jeg har jo tatt livet av alle sammen – med unntak av Vokteren selv.

 39. Mathis MAU Says:

  kan du lage en oppfølger til demonene. Den var veldig bra.

 40. jeg vet men den var så spennende at jeg bare måte spøre

 41. nesten alle samen

 42. Vokteren helt sykt bra Jeg Synes også at det burde kommet en oppfølger av den boken den har så trist slutt. Vi vet jo ikke hvordan det går med foreldrene til barna.

 43. Kan du si hva de nye bøkene heter

 44. Hei Osman. Den ene nye boka heter «Korte Grøss 4». Det er en samling med korte historier som vi alle tre har skrevet. Den andre heter «Zombiejakten» – som er en Zombiefortelling skrevet av meg. Ha en grusom lesing!

 45. Oda (ikke mitt navn) Says:

  Hva er budskapet i Zombiejakten? Har en skoleoppgave om boka di 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: